Type dienstverlening:

Projectinrichting


Projectnaam:

WR20538 – 16 appartementen Beverwijk


Plaats:

Beverwijk

Projectontwikkelaar:

Een partij die actief is in woningbouw, renovatie, transformatie, onderhoud en beheer


Gekozen stijl:

Basic Home


Oplevering: 

Bouwvak 2023

Wisselwoningen voor renovatieproject

Bouwbedrijven en woningcorporaties bieden bewoners tijdens een grootschalige renovatie tijdelijk een passende wisselwoning aan. Voor een renovatieproject van 156 appartementen in Beverwijk moesten 30 wisselwoningen met woon- en slaapfunctie ingericht worden. Deze inventarissen worden gehuurd t/m eind 2024.

 

De uitdaging

De wisselwoningen zouden we stofferen en inrichten tijdens de bouwvak zodat het proces van de opdrachtgever niet stil zou komen te staan.


De oplossing

Bij deze klant staan duurzame samenwerkingen centraal. We werken al jaren naar tevredenheid samen aan grote projecten waarbij huurders tijdelijk elders gehuisvest worden. Eerder realiseerde Home Inspirations in, onder andere, Leidschendam, Hilversum, Haarlem en Leimuiden de volledige inventarissen van de wisselwoningen voor deze klant.


Voor deze opdracht is gekozen voor onze Basic Home stijl. Dit is een door het stylingteam samengestelde stijl, waarbij we gebruik maken van duurzame en budget-vriendelijke producten. Hierbij maken we, waar mogelijk, keuzes die het milieu zo min mogelijk belasten en zetten we zoveel mogelijk refurbished en herbruikbaar meubilair in.


De uitvoering

In verschillende woningen hebben we gezorgd voor de stoffering. Zo hebben we nieuwe vinyl vloeren gelegd, in de keukens raamfolie geplakt, gordijnen opgehangen en plafonnieres gemonteerd. Daarnaast hebben we ook gezorgd voor een pakket voor internet en TV. Uiteraard maakten we het af met meubilair, keukengerei en huishoudelijke items.


Door het inrichten van 2 woningen per dag, hebben we veel tijdwinst behaald en hebben we de bedrijfskosten lager gehouden.


Resultaat

De klant heeft alles aan ons uitbesteed. Daarom hebben wij de volledige ontzorging voor onze rekening genomen, zodat zij zich kunnen voorbereiden op hun renovatieproject.

Dankzij de korte lijntjes en de heldere communicatie over-en-weer is de realisatie van dit project in kort tijdsbestek en in goed overleg tot stand gekomen.


De Werkvoorbereider Renovatie Concepten zei hierover het volgende:

'Op ons project in Beverwijk heeft Home Inspirations 30 logeerwoningen ingericht. Het team van Home Inspirations is altijd bereikbaar, uiterst behulpzaam en flexibel. Het meubilair is doeltreffend en verzorgd. Home Inspirations heeft ons project van A tot Z verzorgd, waardoor het proces vlot verliep ook in onze bouwvak.'


Over de opdrachtgever

Deze partij biedt innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten op gebied van woningbouw en -renovatie.


Ben je verantwoordelijk voor de realisatie van rustwoningen of logeerwoningen? We denken graag mee, óók wanneer er sprake is van maatwerk.